Arbetsläger 3:51

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2011

Min första cykel.

Av Janne - 17 augusti 2011 12:53

I början på 50-talet var det vanligt att det gick omkring säljare på landet och

dom kunde sälja allt mellan himmel och jord. Några som jag kommer ihåg var

b.l.a en äldre dam som hette Stina och som då naturligtvis  kallades för
”TattarStina”. Jag har för mej att hon var bekant med min Mormor för hon kom alltid dit för att visa sina varor och blev då naturligtvis bjuden på kaffe eller något
annat matnyttigt. Det blev sedan vanligt att hon besökte oss för
att visa vad hon hade att sälja.

Jag kommer ihåg en sommar när hon kom, väldigt solbränd i hyn och med en vid kjol på sej och visade upp en stor fjäril gjord av ståltråd och tyg med en massa glitter på, en mycket vacker skapelse tyckte jag på den tiden men knappast idag.


Hon hade också en son som med tiden följde i hennes fotspår.

Han hette Albin och började att köpa och sälja skrot men krängde även porslin

och köksgeråd. Han kallades då för ”SkrotAlbin”.

Det bjöds alltid på kaffe med dopp när Albin kom på besök och jag kommer ihåg att mina föräldrar satt och pratade med honom och fick naturligtvis reda på vad som hände i den stora världen, typ på Väddölandet.


En gång när han kom på besök, jag var väl i 3-4 års åldern fick han höra att jag önskade mej en cykel. Jag har en trehjuling hemma som jag ska ta med mej

nästa gång jag kommer sa han.

Snacka om att man blev glad. Han hade inte mer än gått så gick jag och väntade tills nästa gång han skulle komma. Efter en vecka kom han tillbaka men vad hade han glömt, jo cykeln.

Besvikelsen var stor och när han hade gått så hade jag sagt till min Mor. Jag blir så ARRRG på den där Albin. Efter ytterligare en vecka kom han tillbaka, och jag stod i fönstret och tittade när han kom och bar på en cykel, min cykel.


Han ställde ner den på golvet i köket, den hade haft en fin mörkröd färg som nu var matt och brun och repig, de helgjutna däcken hade varit vita men var nu grågula spruckna och slitna, ekrarna hade varit blanka av crom men nu satt
det bara några flagor kvar och sadeln var utbytt till en stor bred brun lädersadel. Men tänk jag tyckte den var vacker och den var min.


Ha de.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Janne - Onsdag 7 nov 16:20


Efter ett litet längre uppehåll tänkte jag nu börja trakassera eventuella läsare igen med lite bilder från det gångna året. Men främst för oss själva' för att kunna gå tillbaka och kolla på olika händelser nu när minnet börjar tryta på åldern hös...

Av Janne - Lördag 31 mars 09:36


Ett STORT GRATTIS till WILDA  

Av Janne - Fredag 9 mars 08:51


                                        Ett stort GRATTIS till                                        JUNI på hennes 11-Års dag.             ...

Av Janne - Onsdag 28 feb 07:27


Ett STORT GRATTIS på din dag.

Av Janne - Måndag 29 jan 18:52


Nu är snart januari överstökad och vintern lyser med sin frånvaro, möjligen beror detta på att jag monterade ihop snöslungan och gjorde den körklar i början av månaden. Vi har visserligen haft några centimeter snö med den försvann för någon vecka...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Arbetsläger 3:51 med Blogkeen
Följ Arbetsläger 3:51 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se