Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under augusti 2010

Av Janne - 11 augusti 2010 21:15

I dag har det snickrats och målats igen. Till och med jag har provat på målarpenseln i dag, och jag kan försäkra att det var länge sedan. Nu har jag inte målat fan på väggen, om någon skulle tror det, utan fönster foder, men det ser ut som fan på väggen. Kan inte begripa att man ska slaska så förbenat. Hustrun har måla vedboden röd och grann, så nu väntar tak och så veden förstås.


Vår dotter med fam. åkte iväg till Grisslan och inmundigade sej middag i dag. Själva åt vi en god middag här hemma bestående av matjesill med tillbehör. Mycket gott. Efter middagen tog vi en mycket trevlig båttur, först runt Fogdö och sedan en sväng upp till Älmsta, för att sedan återvända till vår hemdestination. Att färdas i kanalen är en mycket trevlig upplevelse, mycket fina hus och tomter att titta på. Hustrun tyckte nog att det var trevligt också, men trodde att ryggen skulle gå av när vi åkte lite för fort över några svall. Men man lär så länge man lever, nästa gång får man väl slå av på takten misstänker jag.


Några få bilder.


  

Här står jag och kladdar.

 

  

Här står Hustrun och målar vedboden.

 

  

Så var det den trevliga båtturen i kanalen.

Här utsikt från kommandobryggan.

 

  

Tänk att man kan få bygglov på en så liten kobbe.

 

God natt, och sov gott.


Av Janne - 11 augusti 2010 10:03

Frukost på bryggan.


  

En underbar morgon.

 

  

En hälrig frukost i solskenet.

 

  

Ett skönt morgondopp.

 

  

Och värma sej i solen.

Vad kan man mer begära.

 

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 10 augusti 2010 19:53

Vädret i dag har varit växlande, mest moln men ganska varmt. Nu framåt kvällningen har det blivit lite svalare. Hustrun klagade på att hon frös, men efter ett varv i diskbaljan får hon nog upp värmen igen.


Dagen har idag bestått i att spika ribb på bastun, och hustrun har gått efter med rödfärgs penseln i högsta hugg. Två sidor är nu så gott som klara, och det ser ganska fint ut. Har baksidorna kvar, och då får man stå i träsket med stege och spika. Lite jobbigt kanske, med det ska väl gå det med.


I dag har vi även haft besök av Fredde, på Sofielund. Han kom hit med en kärra som vi skall få låna några dagar. Det bjöds på lunch ock kaffe, och jag hoppas han blev mätt.

I kväll är vi bjudna till grannen, tvärs över gården. Det skulle tydligen bli lite ostar med tillbehör, samt lite kortspel.


Några få bilder från dagen.


  

Och Hustrun hon målar och målar.

 

  

Men rött och fint blir det.

 

  

I dag fick grannen fint besök av 14 stycken pippifåglar som gödslar gräsmattan åt dem.

 

  

Läcktad och målad på två sidor, nu återstår bara dörrfodret.

 

God natt, och sov gott.

 

 

Av Janne - 9 augusti 2010 21:33

Ja idag är det måndag och man är inne på andra halvan av semestern. Vädret har varit skapligt i dag en regnskur på eftermiddagen sedan växlande igen. Varmt och skönt nu på kvällen.


Noel och Eddie har kapat ved i dag. Det blev 15 träd som vi kapade i går, så nu var jag tvungen att bygga en vedbod också, så det får torka i lugn och ro. Är så gott som klar med boden, skall lägga på ett plåttak i morgon, så kan man klyva och stapla in veden sedan.


Nu i kväll har jag för första gången med min nya båt varit ut i Ålandshav och provat att pilka torsk. Torsken klarade sej men det var en härlig och avkopplande upplevelse att sitta där ute på det mäktiga havet och guppa.


Nu har jag krupit in i mitt varma käll, satt mej i glasverandan med en liten ”wirre” för att skriva. Sämre än så här skulle man aldrig ha det


  

Man kanske inte ser så stor skillnad, men det blev mycket ljusare.

 

  

Några hundra knubb väntar att bli klyvda.

Värmer gott i bastun till nästa år.

 

  

Här är den blivande vedboden, nu väntar tak och falu rödfärg.

 

  

En härlig och avkopplande syn, eller hur.

 

  

Ålandsbåten på väg in till Grisslehamn i söder.

 

  

Solen på väg ner i väster.

 

  

Så här ser "Paradiset" ut från sjösidan.

 

God natt, och sov gott.

Av Janne - 8 augusti 2010 22:27

Nu har halva semestern försvunnit och vi har 14 dagar kvar. Känns ganska skönt i nuläget men stressen lär väl komma krypande snart. Men man ska väl inte ta ut något i förskott tycker jag.


I dag har det varit vilodag så i dag har det jobbats. Det har målats och snickrats, fällts träd, burit stockar och ris och en massa annat, medan barnen lekt och ätit glass. Vädret har väl varit sådär, mest mulet och lite regnstänk emellanåt men det har varit hyfsat varmt och det tackar man för.


Våra små telningar, Ella och Ville har nu åkt hem med sina föräldrar och det känns redan tomt efter dem. Det har varit väldigt roligt att sitta och prata med dem vid frukostbordet, fått en kram ibland, busat lite emellanåt och höra Villes längtan efter GODIS. Men vi ses nog snart igen.


Nu sitter vi här och det är tyst och ensligt, men i morgon blir det nog fart igen för Nolle och Nuni finns ju kvar än så länge så vi behöver nog inte känna oss ensamma.


Lite bilder från dagen.


  

Lillstugan börjar bli riktigt fin...

 

  

Eddie snickrar och Maria målar.

 

  

Sofia målar taklist...

 

     

Danne monterar toa och har gjutit en snygg bänk

till tvättstället.

 

Så kom dan stora trädfällar dagen.

  

Det knöts rep...

 

  

Det drogs...

 

  

Och det sågades.

 

  

Även barnbarnen ville vara med och dra.

 

  

Ville var mycket facinerad av tankningen.

 

  

Till sist det nya modet, kombinerat diadem och hörselskydd.


God natt, och sov gott.

 

 


Av Janne - 8 augusti 2010 10:31

I går kväll när vi satt i köket efter bastandet upptäckte vi att det blev flera ljussken borta vid horisonten. Det blev mer och mer, och hela himlen lystes upp. Hustrun och jag tog varsitt vinglas ( med innehåll ) och gick ner till bastun för att beskåda undret.


Jag kan meddela att detta var det mest häftiga åskväder som jag någonsin skådat i mina dryga sextio år. Och där nere vid vattnet var det ju något alldeles extra. Hela himlen lystes upp i 4 – 5 sek. i taget. När blixtarna kom kunde man se både vattnet och skogen på andra sidan, från väster till öster i ett enda ljussken.


Efter en stund hörde man att det kom närmare, det började blåsa och ett häftigt regn kom farande. Det började mullra och ljudet från åsksmällarna kom rullande över vattnet. Efter ungefär en timma avtog skådespelet och vi kunde återvända upp till vårt sovrum.


Lyckades faktiskt fånga delar av skådespelet på bild.


  

En bild när vi sitter inne i rummet, man kan se lite av skogen på

andra sidan av sundet längst ner vid fönstret.

 

  

Här ser man vassen i förgrunden.

 

  

Konturerna av sjöboden.

 

  

Ljuset speglar sej i fönstren på sjöboden.

 

Ha en bra dag.

Av Janne - 7 augusti 2010 22:55

I dag blev det en utflykt med barnbarnen för att titta på Roslagsloppet. Det var många båtar ute i kanalen för att beskåda spektaklet. En hel del tävlingsbåtar kom det också, samt vattenskotrar. Avundas inte dom som var med och tävlade, tänk er själva att sitta, eller stå grensle över en skoter ända upp till Östhammar. Snacka om trött i benen.


Vi har nästan gjort klar däcket framför bastun. Det blir nog riktigt bra när det blir klart. Fattas lite tryckat på sidorna, samt planket runt duschen.


Vi har också smakat på årets kräftor, det blev ”Turkiska” i år och de smakade riktigt bra. Det serverades även ”rökta räkor”, Västerbottenpaj, och lite annat smått och gott så man blev proppmätt i dag igen. Nu väntar ett skönt bastubad med dopp i havet, innan det blir dags för ”lopplådan”.


Lite bilder.


  

På väg i Väddökanal.

 

  

Ville väntar på de första båtarna.

 

  

Och här kommer de.

 

  

Och fort går det.

 

  

Men några gick saktare än vad fotografen trodde.

 

  

De var flygplan och helikoptrar...

 

     

..och många vattenskotrar...

 

  

Samt ett annat flytetyg.

 

  

Men Felix låg hemma och tog det lungt.

 

  

Utsikt från Sofia och Dannes sovrum.

 

  

Trallen är skruvad.

 

  

Skönt att slippa gå i gräset när man doppat sej.

 

  

Middagen är framdukad.

 

God natt, och sov gott.

Av Janne - 6 augusti 2010 21:24

I dag har vi fått ännu en fin dag. Vi har börjat att skruva ihop bjälklaget till entrén till bastun. Blir nog ganska bra när det blir klart. I morgon blir det ett besök på ”Tomta” för att införskaffa trallskruv.


Hustrun har nu slappnat av och överlämnat ansvaret till barnbarnens föräldrar som kom ut nu i kväll. Det var ett kärt återseende kan ni tro. Inte för att jag tror det har gått någon nöd på de små telningarna, men det är väl alltid skönt när pappa och mamma är i närheten.


Lite bilder från dagen.


  

I dag blev det "bryggfika" i det fina vädret.

 

  

Det gillar även barnbarnen.

 

  

Bjälklaget är nu klart.

 

  

Och uteduchen monterad.


  

Glassbilen har gjort sin visit och Mormor har köpt glass.

 

  

Äntligen har pappa.....

 

  

...och mamma kommit.

 

God natt, och sov gott.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13
14 15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards