Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under december 2009

Av Janne - 9 december 2009 12:56

I dag ska vi ut och handla lite inrednings prylar, att förgylla vårt lilla hem med. Och då får vi väl se vad vi får tag i för något. Hoppas man slipper åka och byta bara. Det har ju varit lite väl mycket av den varan, tycker jag.


Det blir inte någon resa till svärfar den här veckan, han får faktiskt klara sej själv tillsammans med hemtjänsten, och det ska väl gå bra. Dom pysslar om honom och fjäskar lite så man hör på rösten, på honom att han är mycket piggare, och börjat att träna på cykeln har han gjort, så snart springer han väl maran också kan jag tänka.

Ett riktigt november väder är det också, fast hittills har det i alla fall inte kommit något regn. Peppar peppar, men dagen är ju inte slut ännu.

På hemvägen från jobbet ska jag in och köpa lite glögg. Hustrun köpte en flaska förut, och såg att årets glögg var mandarin. Det var en jättestor pall som stod på golvet, och det var många som var fram och kollade men ingen köpte, och Hustrun tyckte att det inte lät så gott så hon avstod hon också. Men nu hörde hon av yngsta dottern att den smakade riktigt bra så då blir det väl till att köpa ett par flaskor. Får väl ge en recension sedan när jag har tullat lite på dem.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 8 december 2009 12:50

Nu har vi bara några tavlor som ska hängas upp sedan så är vi i stort sätt klara med kök och matplats. Vi är ganska nöjda båda två med resultatet, måste jag säga. I söndags när jag kom hem från landet blev det en rivstart, jag lastade bilen med en massa bråte som skulle till tippen. Sedan drog jag fram el till mikron. När hustrun kommit hem efter julhandlingen putsade vi mässing lampan och flyttade den sedan mitt över köksbordet,

I går kväll började jag med ett nytt stort byggprojekt som måste vara klart till Lucia. Så nu är åter några kvällar räddade, och det är ju bra så man inte slöar till. Ser faktiskt fram mot Julhelgen när man blir ledig i fyra dagar.

Då ska det slappas.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 6 december 2009 11:27

Det gäller vädret alltså. Regnet hänger i luften och det är mulet grått och lite råkallt. Men här inne är det varmt och gott. Jag har varit ute nu på förmiddagen och fixat till det sista. Det blev ingen tömning av va-systemet i Annexet. De skulle vara kvar några dagar till, för det hade strulat med någon traktor som de måste få reparerad, så jag får väl åka ut lite senare och fixa det. Har i alla fall isolerat va-ledningen här nere så det står emot de första minusgraderna, om det blir några. Nu är det hemresa som gäller, ska bara dammsuga av lite innan vi sticker. Hade tänkt att åka över till kyrkan också och titta till mina föräldrars grav, det var länge sedan jag var där så det är nog nödvändigt. Affe har legat inne i värmen hela morgonen medan jag varit ute, det ser rätt skönt ut när han ligger här och snusar. Varje gång jag kommer in, far han upp och blir jätteglad, sedan lägger han sej igen och trynar. En ganska skön tillvaro.

Ha det så gott, så hörs vi lite senare. Tyvärr från en annan plats.

Av Janne - 5 december 2009 18:04

Efter en härlig dag med ett fantastiskt väder har vi nu kommit in i stugvärmen. Det var lite kyligt på slutet, måste jag erkänna. Men på dagen var det växlande och soligt. Det är ju synd att det är så korta dagar på vinterhalvåret när det är en torr och klar luft.

Jag har i alla fall skiftat däcken på bilen, och upptäckte att till nästa vinter blir det till att köpa nya v-däck p.g.a slitage. De har ju ett antal år på nacken, eller på ”backen” kanske man säger i detta sammanhang, det blir säkert över tusen mil per säsong.

Förövrigt har vi varit till Grissel och shoppat lite, var sedan över till fam. Larsson för att lämna tillbaka en borrmaskin som jag lånat. Där var det ett stort pepparkaksbak på gång. Ann-Mari hade en kompis där, och det hade blivit lite av en tradition efter 25 år, sa hon. Har sedan mätt takpannor så jag vet hur jag skall spika tegelläkten på bastun, ska såga till en ”katt” i morgon.

Nu har vi ätit en god middag, bestående av fläsk kotlett med potatisgratäng, bea, öl och snaps.

Fick ett hastigt besök nu på kvällen av Jocke och Nisse. De kom ut med lite grejer som de ska ha i stugan så småningom.

Tog faktiskt lite bilder i dag för att kunna bevisa det fina vädret, ifall någon skulle tvivla.

Ha de.


  

Man kunde tydligt se en skarp molnkant i söder.

 

  

Men hos oss var det blå himmel och...

 

   

 solsken.

 

  

Framåt två-tiden började solen gå in i molnen, men det blev en fin bild.

 

     

Vet inte vad Hustruns växter heter, men de pryder sin plats.

 

God natt, och sov gott.

Av Janne - 5 december 2009 10:28

I dag var det en riktig sovmorgon, klockan ringde 09,00. Då var det bara att masa sej upp. Affe har legat ”rygg i rygg” med mej hela natten tror jag, för att få lite värme. Ändå har det inte varit kallt inne, ca: 18 grader i sovrummet.

Nu har vi ätit frukost och tagit en runda på ägorna. Var ner och tittade till bastun, och där såg det bra ut, vatten nivån verkar vara normal. Nu ska jag byta brallor och börja skifta om till vintersvålar på bilen, sedan blir det en tur till metropolen ”Grisslehamn” för att inhandla det allra heligaste av livets nödtorft, nämligen korv. Glömde ju att ta med det när vi åkte iväg, hur man nu kan glömma en så viktig detalj.

I dag ska våra hyresgäster lämna ”Annexet ” för den här gången, så då blir det till att tömma hela vattensystemet och göra klart för vintern i morgon innan man åker hem.

Ha de gott, så hörs vi till kvällningen.

Av Janne - 4 december 2009 20:58

Nu har Affe och jag kommit ut till landet efter en jobbig biltur. Duggregn dimma och mörker. Allt ljus bara åts upp av vädret. I vanlig ordning har Affe varit ute 14 gånger sedan vi landade.

Vi har ätit en god middag, Affe blötlagda torrisar ( så kallade blötisar) samt kokt grishjärta. Jag har ätit gräddstuvad pytt. Har nu tittat på ”på spåret”, gillar inte Look men han får godkänt. Blir sedan en titt på Skavlan innan vi knyter oss. Ha det så gott, vi hörs i morgon.

Av Janne - 3 december 2009 13:05

En Skåning kom upp till Norrland och träffade en Same. De satt och pratade när skåningen började klaga på alla myggen. Här finns väl inte några mygg, svarade Samen. Jag har då aldrig blivit myggbiten. Det är fruktansvärt med mygg, svarade Skåningen. Men vi kan göra ett experiment sa han. Du får klä av dej naken i kväll, så ska jag binda fast armar och ben här på väggen så får vi se om du inte blir myggbiten. Ok svarade Samen. När kvällen kom skred de till verket, och Skåningen knöt repet ordentligt innan han kröp in i tältet.

På morgonen när han tittade ut hängde Samen i repen och såg ganska eländig och färdig ut. Skåningen gick fram och frågade hur natten varit.

Nja... några mygg har jag inte sätt till sa Samen, men däremot har den där förbannade renkalven diat mej hela natten.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 2 december 2009 16:50

Rakarn`s va kallt det är. Hur ska det då bli i vinter undrar man sej. Har just varit ut en runda med doggen och det var svinigt kallt, och naturligt vis ville han gå en längre väg i dag. Förstår inte hur han pallar. Tänk er att gå barfota i frosten, det gör ni inte om. Nu har vi i alla fall kommit in i värmen och håller på att tina upp, så sakterliga.


Hustrun är ute och partajar med jobbet i dag och kommer inte hem förren senare. (Det är lite skillnad mot mitt jobb. Där har dom dragit in på julklappen och almanacka får vi hädan efter köpa själva, och jullunchen får vi betala för om vi vill ha någon.)


Hon tyckte i alla fall att vi skulle åka och handla när jag har hämtat henne, ja ja, så får vi se hur det blir med det. Själv ska jag sätta igång med att göra rent under trallen på lilla toan. Ett litet mysigt jobb, ungefär som att lägga pussel när det ska återställas. Men först ska jag måla en tavelram så den hinner torka ordentligt innan den ska hängas upp. Ja man har mycket att bestyra om, när det börjar lacka mot jul.

God natt och sov gott.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards