Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under december 2009

Av Janne - 17 december 2009 12:48

Ja nu har det kommit snö, och hoppas att det ligger kvar över jul och nyår, det skulle vara härligt tycker jag och barnbarnen. Det är riktigt mysigt att sitta och köra i en varm bil också när det är busväder med snöyra omkring en och man får anstränga sej lite för att komma fram.

Och anstränga sej för att komma fram får man även göra här på gården. Inte för att det är oplogat, tvärt om, det blir plogat ganska omgående när det kommer snö, måste jag säga. Men det är hur de plogar som är problemet. Vi har en bom i backen bredvid porten, och den öppnar de när de plogar, och det är väl helt ok. Men sedan stänger de efter sej, och vad händer då. Jo de som kommer och går får försöka att pulsa upp i snövallen för att ta sej förbi bommen. Det går väl hyfsat för friska och unga människor, förutom att de får snö i skona, men här i området finns ju en hel del gamla med rullator och blinda, samt en hoper av barnvagnar som passerar bommen och hur fasen ska de komma förbi, undrar man. Det är väl främst för de gående man plogar en gångväv antar jag. Men stolpskottet som plogar här tänker inte längre än vad snoken räcker tydligen, och det kan ju reta upp den snällaste varelse, till och med mej. (Det märks att man börjar närma sej pensionen va?) Nu måste man ringa felanmälan och säga till om skottning runt bommen, hoppas att det är fler som ringer så de tar människan i örat och ruskar om han lite.

Ha det så bra i snöyran.

Av Janne - 16 december 2009 12:45

Affe har blivit bättre i benet, det märks tydligt. Han hoppar obehindrat upp på soffan och i sängarna nu och i går kväll ville han leka, fick springa och jaga honom när han hade en leksak i munnen. Det är jätte roligt, ( tycker Alfonz). Själv tycker jag det bara är jobbigt att kuta fram och tillbaka i lägenheten, men vad gör man inte för jycken.

Tyvärr är hans mage lika kass som förut, det betyder alltså en massa högar på golvet som ska torkas upp och det finns ju trevligare saker att göra. Vi får nog uppsöka veterinären igen de närmsta dagarna om det inte blir någon bättring.


I dag blir det ett besök hos svärfar, ska åka och köpa lite köttfärsbiffar till middag, det gillade han skarpt, sedan blir det potatisgratäng och lite sallad. Inte så illa. Hoppas nu bara att det inte är kaos på vägarna när man ska in till stan.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 15 december 2009 12:47

I går kväll var hustrun och handlade lite i Sollentuna, hon ringde som hon brukar när hon vill ha skjuts hem. Affe och jag masade oss ut och han nosade och kissade som vanligt. När vi var på väg ner till garaget upptäckte jag att han haltade. Det var så allvarligt att jag fick lyfta in honom i bilen. När vi sedan kom hem var Hustrun tvungen att bära upp honom till lägenheten. När vi ätit middag ringde jag till Albano och fick rådet att skyndsamt bege oss dit, så de fick titta på han.

Vi åkte straxt före åtta, det var inte så mycket folk där, tack och lov, men man får ju vänta i alla fall. En Veterinär undersökte honom, klämde och drog, och konstaterade att det var en tålig hund. Han protesterade inte, utan såg bara bedrövad ut, hade svårt att hålla balansen också, såg det ut som. Hon fick nypa honom ganska hårt i tassen, för att han skulle reagera. Slutligen konstaterade hon att det var knäleden på vänster bak som var knas. Förmodligen ett korsband trodde hon. Han fick en smärtstillande spruta och recept på värktabletter samt en ny tid på måndag då de ska kolla upp det hela lite bättre. När vi kom hem verkade han mycket bättre och trippade omkring här utanför och nosade. Vi kom i alla fall hem straxt före tio, så då hade vi sysselsättning den kvällen också.

Men om det nu inte räckte med det, han har sedan i lördags fått en extrem dålig mage och måste kacka lite nu och då, och ibland hinner han inte ut så då blir det som det blir, högar på golvet alltså. Och det är ju inte så kul för omgivningen. Jag tror att det är därför som han ser så sorgsen ut, han har förmodligen ont i magen också.

Nu hoppas i alla fall jag på ett snart tillfrisknande, för det är inte kul att ha en sorgsen hund.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 14 december 2009 15:55

Ja då har tredje advent passerat och det är vardag igen. Tio dagar kvar till julafton, och fyra dagar ledigt. Skönt. I går hade vi våra tre döttrar med familjer här på lusse fika och middag. Det var trevligt att få träffa alla igen, samtidigt. Barnbarnen bestod av ett gäng tomtar när de kom, utom Juni som var en pepparkaksgumma. Till och med lilla Alma var en tomte, med riktigt runda kinder.

Det var full rulle på dem som vanligt, och jag tror att de hade riktigt skoj när de lekte i våra sängar.


I dag är det omslag i vädret, med lite kyla och snöflingor. De varnade på radion i morse att det var halt på vägarna, och flera bussturer var inställda p.g.a halka. Hur ska det då bli i vinter, om det blir snö. Nu kommer lite bilder från gårdagen.

Ha det så gott, vi hörs.


  

Här var det glögg för alla åldrar.

 

  

Här sitter moster Maria med tomten Alma i knät, vem har rundast kinder?


  

Det här är väl en söt pepparkaksgumma, eller hur?

 

  

Luvan åkte av vid fikat.

 

  

Ville står i andra tankar.

 

  

Inte bra med för mycket morötter.

 

  

Här inne har det varit ett mindre sjöslag.

 

God natt, och sov gott.

Av Janne - 12 december 2009 21:50

I dag beställde Hustrun och jag mat från en restaurang i Sollentuna. Vi hade varit ute och julhandlat hela dagen och var lite trötta när vi kom hem. Hustrun ringde och beställde maten, och det var en nyanställd som tog emot beställningen. Till förrätt tog vi toast skagen, till varmrätt tog vi halstrad gös, och till efterrätt blev det franska ostar. Det lät ju gott, eller hur. Jag kom dit kl.19.30 för att hämta maten, tre unga glada tjejer stod bakom disken. De frågade om jag beställt två gös, en kalvlever och två spagetti. Nej svarade jag, och rabblade upp det Hustrun beställt. De stod och dividerade en stund om beställningen och kollade kvitton fram och tillbaka, sedan sa den ena som tydligen var den som var mest rutinerad att det hade blivit lite fel. Du får billigare mat, sa hon. Det är en annan som betalat din mat, så du får betala hanns. Debet och kredit måste ju gå ihop. Jag tackade för det, och efter en liten stund ringer telefonen. Jag stod och tjuvlyssnade och hörde när hon pratade. Ja vi har just upptäck det, sa hon men vi sätter in två hundra kronor på på ditt konto, så du får pengarna inom tre dagar. Det måste vara ytterligare en som fått fel, för jag fick bara ca. hundra kronors rabatt. Inte så lätt alla gånger.

God natt, och sov gott.

Av Janne - 11 december 2009 12:44

Ja det börjar dra ihop sej till Lucia, Hustrun och jag ska tjuvstarta redan idag med att gå och se ett luciatåg på Ella och Villes dagis. Det ska bli riktigt roligt. Sedan skulle deras mamma bjuda på lusse fika hemma hos dom.

Kul, kul tycker vi.

Och solen den skiner så fint idag. Tempen börjar krypa neråt, och jag kände när jag var ut med Affe att det börjar bli halt i backen här utanför.

Ha det så gott i solskenet.

Av Janne - 10 december 2009 22:35

Dags att visa lite bilder från mitt senaste byggprojekt. Kan säga att det är lite pillrigt och lätt att förstöra det man håller på med. Men denna gång klarade jag det relativt bra. Fick bara göra om några detaljer.

Bilder, håll till godo.


  


  


  


  


  


  



En liten skojig anekdot.

Förra året kom jag med pepparkakshuset i en kartong med en handduk över till Maria och Eddie. Maria var borta, barnen sov och Eddie kom och öppnade dörren, lite sömndrucken efter att dåsat i tv-soffan. Då tittade mitt skämtlynne fram, och jag sa till Eddie.

” Maria ville att du skulle ta hand om kattungen tills hon kom hem”.

Eddie tittade med en uppgiven min på mej och sa,

”Å va fan har hon hittat på nu då”. Men bara en bråkdel av en sekund, sedan erinrade han sej vad det var för svärfar han hade, och drog lite på smilbanden.

God natt, och sov gott.


Av Janne - 10 december 2009 12:52

I går kom vi hem med nytt tyg till köksstolarna. Klädde om en stol i går kväll, och det blev ganska bra så i kväll blir det fortsättning. Problemet är att tyget bara räckte till fyra stolar av sex. så det blir till att införskaffa lite till.

Vi provsmakade årets glögg i går kväll, men det var ju inte mandarin utan klementin glögg men det är väl skit samma. Det är någon av de där som inte har kärnor, och det är väl förmodligen klementiner för jag kunde inte hitta några, men som kompensation kastade Hustrun i lite mandel som man kunde sätta i halsen istället, och det gjorde man ju. Glöggen smakade i alla fall helt ok, men jag föredrar nog Blossas ”romglögg”.

Ja snart är det fredag, och det känns faktiskt skönt, hoppas att vädret blir lite bättre bara. Jag är ju en sådan där konstig prick så jag vill att det blir snö och 5-6 grader kallt. Det blir ljusare samt torrare och det är en kombination som jag gillar.

Nu får ni ha det så gott, så kanske vi hörs i framtiden.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards