Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under december 2009

Av Janne - 25 december 2009 15:04

Juldagen = slappardag.

Nu sitter vi här Hustrun och jag och summerar årets julafton. När man var barn längtade man till julafton men på äldre dar så är det nästan juldagen som hägrar med sovmorgon och inga krav på en massa göromål. Men julafton var en mycket trevlig dag, har vi kommit underfund med. Det är faktiskt en ”ynnest” att få tillbringa julafton med sina nära och kära, se alla sina barnbarn med tindrande ögon, spänningen när tomten är i antågande och hur glada de blir för sina klappar.

Och det fina och härliga vintervädret bidrog ju med att det blev en lyckad afton.


Har tagit lite bilder som jag tänkte förevisa er, om det passar.


  

Vi anlände till mellandottern och hennes familj vid 11 - tiden.

Huset och ongivningen var väl inpckat i ett tjockt snötäcke.

 

  

Huset är nyrenoverat med väl tilltagna ytor, så alla fick gott om plats.

 

  

Lilla Ville 2 år hade dagen till ära tagit på sej en slips.

 

  

Efter välkomst glöggen blev det full rulle i köket.

 

  

Kökschefen kollar upp hur länge äggen skall kokas, tror jag.

 

     

Ett axplock av all den goda maten, tyvärr är inte godisbordet med på bild.

Vi blev ialla fall väldigt mätta och belåtna.

 

  

Wilda förevisar alla paketen som ligger vid granen.

 

  

I väntan på Tomten visar Juni Mormor paketet som hon ska ge till Tomten.

 

  

BANK BANK, Bara Noel har modet att öppna dörren för Tomten.

 

  

Juni var snabb att sträcka över paketet med sina gamla nappar till

Tomten, och är man en sådan duktig flicka får man naturligt vis en fin julklapp tillbaka.

 

   

Tomten är klar för julklappsutdelning.

 

  

Nappöverlämnandedt gav resultat, första klappen var till Juni.

Men Tomten fick ingen kram.


  

Här kan ni se tresultatet, en fin prinsessklänning.


  

Här kommer Ville för att hämta sitt paket, lite läskigt var det fast

Alfonz är med som moraliskt stöd. Inte heller han ville ge Tomten en kram.


  

Wilda var också lite tveksam men med pappas stöd gick det bra,

men ingen kram nu heller.

 

  

Ella var modigare men kramen uteblev.


  

Noel var inte alls rädd, men ingen kram, fast vi frågade.

 

  

Sedan var det Mormors tur som rusade fram och där behövde man inte fråga om någon kram minsann, till Villes stora förskräckelse.

 

  

Lilla Alma var också nöjd och belåten med sina klappar.

 

  

Innan vi gick hem föll lotten att städa på Ville, som mer än gärna

provade sin nya dammsugare.

 

     

Sedan började hemmarschen i vintermörkret.

 

Tack alla för en minnesvärd dag, och god fortsättning till alla nära och kära,

plus alla andra. God natt och sov gott.


 

Av Janne - 24 december 2009 09:18

Detta var just en snygg julaftons morgon. Vaknade i morse och fick nästan en chock, upptäckte att det hade varit ett inbrottsförsök under natten. Förmodligen för att stjäla våra julklappar som vi inhandlat under veckan. Måste varit någon som sett vad vi köpt. Och Alfonz som brukar skälla så fort han hör någon på dörren, men han hade tydligen inte hört något. Som tur var hade vi kört över alla klappar till Malin och Jocke redan i går, men tjuven måste ha blivit skrämd av något och gett sej iväg. Vi såg tydliga spår efter tjuven och har kontaktat polisen men de var föga intresserade. Förstår inte hur samhället har blivit.


Försök nu att ha en riktigt God Jul för det ska vi ha.





Bild av spåren på ytterdörren.







  

Här ser ni att ilgärningsmannan har fastnat med

skägget i brevlådan.

 

GOD JUL !

Av Janne - 23 december 2009 19:14

Nu har Hustrun iordningställt allt inför julen, hon har fejat hela dagen och just nu blir det filmjölkslimpor i långa rader. Samtidigt står risgrynsgröten på spisen för att tjuvsmakas redan i kväll. Lite senare blir det den berömda Vikabröd knäcke mackan med skinka och skånsk senap.

Detta krävs för att den rätta julstämningen ska infinna sej. Annars kan man sitta där och tindra med ögonen hur mycket som helst.


I går kväll blev det tvagning av Alfons, han gnällde och tyckte synd om sej själv, som vanligt. Sedan blev det full rulle att torka sej på mattorna, men plast mattor har lite dålig upptagningsförmåga så jag var tvungen att föna pälsen på han, något som han är väldigt förtjust i.


I morgon bär det av till mellandottern och hennes familj för en traditionell julafton med mycket god mat, tomte och Kalle Anka. Undrar just om man kan hålla sej vaken under Kalle, det kunde jag aldrig när tjejerna var små, utan satt där hos svärföräldrarna med gamnacke och snarkade i en fåtölj, till allmänt åtlöje.

God natt, och sov gott.


  

Ibland har han en läskig blick.

 

  

Är det inte synd om honom så säg.


  

Här är det till att sladda runt på mattan.


God jul förresten.

 

Av Janne - 22 december 2009 12:40

Nu har vi i alla fall fått en ordentlig vinter, undrar just när vi hade så här mycket snö senast. Är det någon som har några noteringar så kan ni ju få informera mej, skulle vara kul att veta. Det är ju nästan som när man var barn själv, då var det ju alltid snö och kallt, och man åkte skidor och skridskor varje vinter. Hörde på jobbet i morse att det varit -20 i Uppsala och ett par mil norr ut hade det varit

-24, det är nästan lite för mycket.


I går kväll klädde jag granen, och den blev jättefin tycker jag, efter det att Hustrun varit och möblerat om lite bland kulorna. Alla fick inte hänga på samma ställe, sa hon, och idag har jag införskaffat 10 m. glitter som jag ska hänga upp. Medan jag pysslade med granen lag Hustrun in sillen, så får den stå och dra ett par dagar och bli fin lagom till julafton.


I dag ska vi åka och handla lite julmat, hoppas att det får plats i kylen bara, den nya är ju mindre än den förra, och något som jag kunde konstatera när vi installerade den var är att den är nästan 10 cm. grundare. Det tycker jag är dåligt av en ny Huskvarna kyl.

Har även bokat tvättstugan till kvällen, bara så att man ska få tiden att gå alltså.

Ha det så gott, vi hörs.


  

Granen står så grön och grann i stugan.....

Av Janne - 20 december 2009 22:16

Ja då är det jul igen och jag har fileat sillen. Snöar det i morgon så är det Morfar och Mormor och övriga släkten som uppe i sin himmel gråter över eländet. Jag härstammar nämligen från en gammal fiskar släkt och det gör mej ont ända in i själen att behöva misshandla fisk på detta vis. Jag erinrar mej min kompis Miklos när han för första gången skulle rensa strömming, ”det ser ut som man gått med träskor på fisken” sa han, och detta är vad jag tycker om dessa stackars sillar också. Det värsta är ju att jag lovat äldsta dottern en sill, men jag får försöka leta ut någon som ser skaplig ut och ge henne den. Skär jag den sedan i småbitar också så kanske hon inte märker något.


I dag har vi fått massor med snö, redan i morse vid sex tiden var jag ut med vår lilla vän som stod och flätade benen vid ytterdörren. Tog bara på mej lågskor och det var ju dumt, hade snö långt upp på benen. Ja, ja hade ju kläder på mej också förstås. Det hade kommit ca: 2,5 dm. Och sedan kom det ytterligare omkring 1 dm.


Vi har varit på julkonsert i dag. Malin, vår mellandotter är med i en kör som heter ”Joyful” och de hade sin andra konsert i Eds kyrka idag. Mycket julstämning och fin musik. Kameran var dessvärre hemma, till min och Hustrus stora förtret.


Hustrun har även slagit in julklappar idag också. Hörde henne med jämna mellanrum ropa ” gå härifrån, du får inte öppna paketen”, det var Alfonz som var lite för närgången, han älskar nämligen paket och det är inte bara en gång som han har varit framme och börjat öppna julklappar som legat under granen, fast det inte är till honom.


Har även köpt en ny ministereo i dag. Sitter för tillfället och lyssnar på ” Glenn Millers storband” ganska härlig musik. Frågade just Hustrun om hon gillade låtarna, ”så där”, svarade hon men hur det var hörde man att hon satt och visslade med i refrängen på dem. Alltid ett gott tecken.

Apropå täcken ,

God natt och sov gott.


  

En hel del snö på terassen i morse.

 

  

Men det var det inte på landet i går.

 

  

Hustrun har förevigat sina ammaryllis.

 

  

Som hon är såå inponerad av, och vist är de vackra eller hur?

 

  

Men vad bryr sej Affe om det, han tar sej en liten tupplur efter

paketöppningen.

Av Janne - 19 december 2009 22:38

På förmiddagen åkte jag och en jobbarkompis ut till landet för att tömma vv- beredaren i Annexet efter våra hyresgäster. Det var hög tid för det, med tanke på att det är minusgrader ute. Jag hade bett att de skulle ringa och meddela när de flyttade ut, stänga av alla element (men inte beredaren), nyckeln skulle de lägga under dörrmattan. Men ingen har ringt, så jag ringde själv i torsdags och lyssnade och fick svaret att de flyttat ut för en vecka sedan. Hade jag vetat det kunde jag ha tömt beredaren förra helgen, medan det var milt ute. Men så var inte fallet.

När jag kom ut hittade jag inte någon nyckel, och samtliga element stod och brassade värme. Ganska onödigt att elda för kråkorna, eller hur. Nu hade kranarna fryst fast så jag kunde inte tömma ledningen, men beredaren är tömd. Lyckades öppna en kran lite grann, så kanske vattnet rinner ut när det blir milt igen. Hoppas den inte fryst sönder.


För övrigt var det bra där ute, ca. 5 grader kallt och några snöflingor som föll. Snötäcket var bara några centimeter och isen hade börjat lägga sej utanför bryggan. Vi tog en fika när vi kom fram och satt och snackade lite. Tog sedan en liten rundvandring för att visa vad som hänt sedan sist han var ute och hälsade på.

På hemvägen, söder om Norrtälje blev det sämre väder med kraftigt snöfall och oplogade vägar, men för vissa bilister tycktes det inte vara några problem, de brassade på för fullt som om det var barmark.


När jag kom hem hade Hustrun jobbat hårt. Slagit in alla julklappar, kokat knäck, gjort ischoklad, bakat filmjölkslimpor och förberett middag. Hade inte legat på latsidan alltså.

Hon beundrade också sin amaryllis som står i full blom och beräknas vissna ner lagom till julafton.

Blir alltså till att införskaffa en yngre modell av samma sort.

Ha en god natt, och sov gott.



Av Janne - 18 december 2009 16:43

Jo då, vist funkade det. Alla flaskor dröp i golvet, och hundstackarn blev skitskraj, men tidpunkten var lite illa vald, med tanke på hans dåliga mage. Golvet blev sprutlackerat från ytterdörren genom hallen och in i sovrummet.

Ja, ja, det är smällar man får ta. Nu är det i alla fall nystädat här hemma.

God natt, och sov gott.

Av Janne - 18 december 2009 12:47

Såg för några år sedan ett tv program där en dam uppfostrade en hund som alltid skällde när det kom folk och ringde på. Ungefär som Affe brukar göra. Hon satt och passade på hunden och när det var någon som ringde på, och hunden började skälla kastade hon en tom pet flaska på den och efter några gånger så tystnade hunden och lärde sej att vara tyst.

Detta har jag gått och grubblat på en tid, för efter semestern har Affe börjat att skälla när han är ensam på dagarna och det är inte alls bra. Förut kunde han skälla när vi åkte och handlade men nu är det även på dagarna när vi jobbar, och så kan man ju inte ha det.

I går innan jag hämtade hustrun gjorde jag ett litet arrangemang här hemma. Jag tog två pet flaskor och tre tomma ölburkar och tejpade fast en björntråd på dem, sedan ställde jag dem på hyllan i hallen, drog tråden till ytterdörren tejpade fast en ståltråd i änden på tråden och stack den genom nyckelhålet på dörren.

Sedan när vi kommer hem och hunden skäller så drar jag bara i ståltråden så ramlar hela högen med burkar och flaskor ner på golvet och det blir ett himla liv, så hunden blir rädd och tänker att det där törs jag inte göra om. Detta låter ju ganska enkelt, men för det första så vill man ju att flaskorna ska stå stilla tills man är klar, och en tom pet flaska är inte så stadig, har jag kommit underfund med. Ramlar en så ramlar alla, när de sitter ihop. Och det gjorde de flera gånger, medan hunden satt bredvid och undrade vad f-n jag höll på med.

Men jag lyckades till slut, och hämtade hustrun för att handla. Jag invigde henne i mina planer, och hon var med på galoppen.

När vi så kom hem lyssnade vi utanför porten, jo då han skällde. Jag ställde ner kassarna försiktigt och smög så tyst jag kunde upp till dörren. Han skällde fortfarande.

Tog tag i tråden och drog till, men jag hade ett för dåligt tag, så tråden fastnade och åkte in i nyckelhålet i stället, tänkte då lite snabbt att om jag rycker upp dörren så ramlar flaskorna ner. Men när jag fick upp dörren så låg tråden redan på golvet och flaskorna stod stadigt på hyllan. Hunden däremot hoppade och skällde kring benen på mej, och förde ett himla oväsen.

I dag blir det ett nytt försök, hoppas att det går bättre då.

Ha de, vi hörs.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards