Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under september 2009

Av Janne - 8 september 2009 21:50

Var i kväll barnvakt till Noel och Juni. Allt gick jättebra. Noel låg nerbäddad under täcket i sin pappas säng och tittade på en tecknad film. Sa inte så mycket på hela kvällen. Hans lillasyster gjorde tvärt om, kan jag säga. Hon släpade runt med Morfar och visade varenda pryl i hela huset.

Först satt vi och tittade i en klister bok som hon fått av Mormor. Den handlade om Pippi Långstrump, och hon visade och kommenterade varenda bild i den. Sedan bar det iväg upp till hennes rum, och där var det förevisning av alla leksaker samt möblemanget. Därefter var det stor guidning av hennes broders rum.

Efter ett litet uppehåll i tv-rummet bar det iväg ned för trappan till undervåningen igen. Då talade hon om att hon hade ett stort sår på ena foten. Det lät som det var rysligt djupt också, så det var nog bäst att Morfar hämtade ett ”Kitty plåster” tyckte hon.

När jag tagit fram det skulle hon sätta på det själv. Jag tittade på foten och såg en liten prick stor som ett knappnålshuvud. Det var alltså där som den stora sårskadan var belägen. Innan hon fått av skyddsplasten på plåstret så var det inte mycket plåster kvar kan jag säga, men det funkade tydligen ändå.

Tänk att en sådan liten människa kan babbla så in i helsike mycket. Hon snackade konstant i nästan två timmar. Undrar just vem hon ärvt detta ifrån. Det torde nog vara från Mormors sida. Jag har ju mitt kvar.

Nu ska jag vila mina öron. God natt och sov gott.


  

Noel tittade på film och sa inte så mycket.

 

  

Den här damen bubblade dess då mera.

 

  

Men det var väldigt mysigt att höra på hennes bubbel.

Av Janne - 8 september 2009 16:34

Ja nu sitter man här och plitar igen, efter arbetets slut. Dagen har i alla fall bjudit på ett strålande fint väder. Har just tagit en runda med Affe, och det är riktigt skönt ute. Ca: 22 grader när jag kom hem. Funderar på att ta jycken med mej och åka ut till skogen någon dag för att försöka plocka lite svamp. Det ska ju vara gott om det i år, sägs det. Men det gäller ju att komma till skott också. Och om hunden orkar.


I dag när jag har hämtat Hustrun vid tåget ska jag åka över till Maria för att passa mina två barnbarn. Hon själv ska kolla upp ett festigbett som har börjat rodna. Fick två stycken på sej när de var ut till landet för att fira mej. Så nu får man väl f-n för att man firade sin födelsedag  på landet också.

Trodde inte att det fanns sådana lömska varelser i arbetslägret. Har själv mycket sällan någon på mej. Men det kan ju bero på att de inte gillar mej…. dom heller.  


I går fick Hustrun tipps om en produkt som stillar magar. Man slipper en knorrande mage och mår tydligen som en prins. Så nu kan nog Fredde stoppa upp sin bokstavskombination någon stans för det här verkar mycket enklare och bättre.

Man tager bara några klunkar av den förträffliga drycken ”Verum  hälsofil” Så är alla problem ur världen. Enkelt och smärtfritt. Tog faktiskt själv en klunk i morse och livet har lekt hela dagen.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 7 september 2009 12:31

I dag blir våran ätstörning tonåring. Med andra ord, Alfonz fyller tretton år i dag. Omräknat i hundår blir det väl lite mera skulle jag tro. Men han beter sej som en ouppfostrad tonåring ibland. Han har tillexempel för ovana att vilja sitta på köksbordet när vi äter middag. Han äter hellre glass och pizza än sin egen mat. När vi är ute och promenerar kan han stanna och bara glo på en, precis som om man vore skvatt galen, bara för att man råkar gå åt fel håll. Sent på kvällarna vill han ut fast han egentligen inte behöver, bara för att kolla läget liksom.

Men han blir glad när man kommer hem, fast han skäller på en. Och han är ett stort sällskap, fast han är liten. Så han har många plus också, vår lilla ögonsten.

Ha de, vi hörs.

Här är en bild när han ligger på kommandobryggan och tar igen sej lite.

Av Janne - 6 september 2009 22:02

I morse hade vi sovmorgon. Det blev en sen kväll. Satt nere i bastun, tog ett glas vin och lyssnade på en ljudbok av Erik Eriksson som jag fått av min syster. Den handlar mycket om Roslagen och särskilt om Grisslehamn, Åland och Byholma. En mycket intressant bok som jag kan rekommendera. Fortsatte sedan att lyssna i sängarna när vi lagt oss. Men med sämre resultat. Vi somnade båda två så vi fick lyssna på skivan igen när vi åkte hem från landet.

 

Det har varit en solig och fin dag i dag, särskilt innan vi skulle åka hem naturligt vis. Då blev det nästan vindstilla och solen gassade på rätt bra. Var bara tvungen att ta mej ett hastigt dopp. Det var 14 grader men skönt ändå.

Har äntligen blivit klar med elen. Det blev lite meck med vägguttagen i rummet, men det löste sej efter ett samtal med Eddie. Nu ska vi bara skaffa takarmaturer till hall och dusch så är den biten avklarad. Nästa gång vi kommer ut blir om tre veckor, och då har vi en liten höstsemester. Det ska bli otroligt skönt. Tänk att få ta det lite lugnt på söndagskvällen. Kanske ta ett glas rött till middagen och bara mysa i höstmörkret. Det är livskvalité det.

Kan för övrig tala om att jag gjorde ett litet ”klipp” i fredags. Var på Bauhaus och skulle köpa en liten diskho, som de naturligtvis hade slut på. Men kom i stället över en bastukamin som det var utförsäljning på. Tjänade 3895 kr. på den affären. Inte så illa pinkat tycket jag.

Nu ska jag bara gå ut och pinka hunden, sedan är det ”lopplådan” som gäller så man orkar upp i morgon.

God natt och sov gott.


 Hustrun rensade bort två kärror med Krasse i går, men lyckades spara en liten bukett till köket. Riktigt vakert i sin enkelhet.



 
Har nu börjat att montera bänkskiva och kyl, men det återstår en hel del att göra innan det blir klart där.


 

Äntligen så kunde jag sätta på höljet på proppskåpet, och det fungerar.


Så här fint lyser nästan alltid kvällssolen när vi skall åka hem. Man kan nästan ge vad som helst för att få stanna kvar.

Av Janne - 5 september 2009 20:41

Hustrun har sprungit runt och rensat i alla rabatter idag. Har dessutom hunnit med att klippa gräsmattorna, lagat lunch och en formidabel middag. Har just inmundiga oss den, och skall sedermera förflytta oss ner till vårt lilla relaxrum vid bryggan och invänta månskenet. Om det kommer något i kväll. I går var det ett förtjusande månsken. Det lös upp hela ön verkade det som. Det var en enorm spegling i vattnet utanför bryggan. Och de vita trädgårdsmöblerna på baksidan verkade som de vore självlysande. Mycket häftigt.

Själv har jag uppehållit mej i bastun hela dagen. Började med att måla väggarna som var kvar. Lag sedan in golvet i hallen och reglade upp för bänkskivan. Har nu byggt in kylen och fått den på plats. Men ännu återstår det mycket jobb där nere.

Nu har lilla Hustrun diskat och satt på en kanna med kaffe, så det är väl bäst att man avrundar det här skrivandet. Ha det så bra. I morgon kommer det lite bilder från vårt lilla paradis.

God natt och sov gott

Av Janne - 4 september 2009 12:23

Vi skulle ju åka en sväng på Göta Kanal i helgen. Men nu har Hustrun lyckats att boka om till nästa helg. Våra kompisar skulle följa med, men Fredde hade 39 graders feber i morse, och känner sej inte så kurant.

Satt och grunnade på om det var spänningen över att få åka båt, som gjorde honom febrig. Men kom på att han har ju en egen båt. Funderade sedan på om det var det där med att åka på en kanal, men kom fram till att de har ju båten i Väddö Kanal. Alltså inget märkvärdigt med det heller. Då måste det vara att det är bordsservering på båten. Men det har de även på sin båt också, och där är det helt gratis, så kallat ”fribord”. Nä det här blir man inte klok på, så det är nog Grisfebern eller Svininfluensan som slagit till. Det gäller ju att sätta lite knorr på tillvaron.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 3 september 2009 20:10

Som inte plockar upp efter sina hundar. I kväll när hustrun och jag hade varit och handlat på Coop Rotebro. ( Ett aldeles utmärkt varuhus.) Så körde jag upp bilen till porten. Vi lastade ur och Hustrun gick upp med lite varor. Själv baxade jag ur en stor kartong och satte den på en pirra för att ta upp den i lägenheten. Var tvungen att köra bilen lite åt sidan , för att den inte skulle stå ivägen. När jag kom upp tog jag inte av mej skorna utan bar in kartongen i TV- rummet. Samtidigt som jag tog av mej skona ringde min mobil. Det var den ”lille Ungraren”, och vi pratade samtidigt som jag gick omkring. Tyckte plötsligt att det luktade lite konstigt i hallen. Gick och tittade i sovrummet om lille Affe hade krökt en märla där, men så var inte fallet. Började snegla lite snett på hustrun, men hon var oskyldig som ett barn, sa hon.  Tänkte sedan efter själv, om man släppt någon som kilade på tofflor, men kunde inte erinra mej något sådant. Och Hustrun känner ju ingen lukt eftersom hon är täppt i snoken. Hon började i alla fall att leta efter källan och fann den. Det var jag själv som trampat i en stor hundblaja. Det luktade rent ut sagt skit. Fick ställa mej och torka av det mesta innan jag kunde spola av dojan. Skulle sedan köra ner bilen i garaget. När jag öppnade ytterdörren fick jag nästan en chock. Det var fullt med fläckar på golvet. På trappstegen hängde det skit, och hela vägen fram till porten. Samt utanför på plattorna och asfalten. Hade parkerat bilen och sedan klivit rakt ut på en blaja stor som en falukorvsring. Fick sedan skura hela trappen samt golvet fram till porten, plus torka av plattor och asfalt. Nu finns det några familjer som har stora hundar här i huset, och ni kan ge er tusan på att jag ska hålla ögonen öppna när de går förbi. Stackars satar om de inte plockar upp efter sina hundar säger jag bara.

God natt, och sov gott..

Av Janne - 2 september 2009 15:55

Fredde skrev ju för en tid sedan om koder och kort. Kände igen lite av detta faktiskt.Men sedan fadäsen på Coop har jag skärpt till mej.

För någon vecka sedan tog Hustrun fram en talong från OK, och sa att jag kunde väl tanka för återbäringen. Hon lag den bakom en krok där jag hänger min jacka. I dag på lunchen tog jag med mej talongen för jag behövde tanka. Åkte ner till macken efter jobbet, fyllde full tank och gick in för att betala. Det visade sej att talongen hade gått ut för två dagar sedan, och var nu  insatt på mitt sparkonto, sa expediten. Halade då snabbt upp Ok kortet och slog in koden. Killen i kassan var rapp i nyporna och godkände. Det blev fel kod, sa han. Du får skriva under här. Fel kod, tänkte jag när jag gick ut. Kom sedan på att det var koden till bankomat kortet jag slagit in.

Åkte vidare till Format för att tippa. Halade upp kortet för att betala. Tryckte in koden och skulle godkänna. Kortet ej giltigt stod det. Skulle precis dra det igen när jag upptäckte att det var det förbajade Ok kortet jag dragit. Tilt i roten x 2 på mindre en 10 min. alltså.

Nytt personligt rekord, som jag säkert kommer att slå snart.

God natt och sov gott.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards