Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under september 2009

Av Janne - 27 september 2009 00:32

Snacka om sovmorgon. Vi vaknade inte förrän straxt efter kl: 10,00. Hääärligt.

Visserligen hade vi vaknat till lite innan men somnat om.

I dag har vi tagit det ganska lugnt. Åt en god frulle, sedan tog vi en sväng i skogen för att kolla efter lite svamp. Hittade några trattisar, men mycket var torrt och gråa på hattarna.

Sedan har vi klippt gräs och rensat i rabatter. De flesta blommorna hade torkat, och de som fortfarande var skapliga hade rådjuren varit och knaprat på. Inte så kul.

På kvällen bjöd vi över Johan och Britta. Satt nere i bastun och småpratade hela kvällen. Mycket trevligt.

Har inte tagit så mycket bilder i dag, men några ska jag visa.

Ha det så gott. God natt.


  

Här är vår vildapel med en inympad kvist som dignar av äpplen.

 

  

Rådjuren har kalasat på blasten till rödbetorna och morötterna.


    

Hustrun sitter i solgasset på bryggan och gosar med Alfonz.

 

  

Hösten börjar sätta färg på vildvinet.

Av Janne - 25 september 2009 22:47

Nu har vi kommit fram till vårat blomsterparadis. Det blev en överraskning kan säga. Hustrun hade inte en aning om att vi hade så mycket eterneller på tomten. Varenda blomma hängde som gamla serpentiner. Så medan Hustrun plockade in alla varor sprang jag omkring som ett skållat troll och vattnade alla krukor. Våra änglatrumpeter som det var ganska mycket knoppar på för tre veckor sedan, stod bara som torra pinnar upp ur krukorna. Det var heller inte så lätt att springa omkring i mörkret med ficklampa och vattenkanna för att tillgodose alla blomstren. Nu ska det bli intressant att se dem i morgon när det är ljust, om det är någon som har tagit sej. Morgondagen får vi nog vika åt trädgårdsarbete skulle jag tro. Gräset är väl det ända som har växt bra de här veckorna.

Nu har vi ätit en god middag, bestående av grillade mackor. Relativt gott faktiskt. Klämde i mej tre dubbla på raken medan vi kollade på ”dobido” och ”Skavlan”.

Affe har varit på rymmen två gånger sedan vi landat. Blev faktiskt lite förgrymmad, för han kommer inte när man ropar. Och sedan när han äntligen dyker upp så kryper han fram, och det tar ju liksom lite onödigt lång tid för honom att komma in då.

Nu är det lopplådan som gäller.

God natt, och sov gott.



Av Janne - 25 september 2009 12:55

Ja dagen som vi längtat efter har nu infunnit sej. Så nu kommer det bara att gå utför, sorgligt nog. Men vi ska ha det skönt i nedförsbacken. Synd bara att en vecka går så fort. Men det är väl smällar man får ta.

I dag blir det fullt ös med att fixa det sista. De ringde från mattaffären och meddelade att våtrumsmattan fanns för avhämtning. Sedan blir det lite inköp av färg och penslar. Skall även införskaffa lite mat som vi glömde när vi handlade sist. Sedan återstår bara att packa det sista i kärran här hemma så ska det vara klart att åka.

Ja vist ja… Måste hämta Hustrun vid tåget också. Det hade nog blivit grant om jag glömt henne. Då hade det blivit uppförsbacke är jag rädd. Hela veckan.

Ha det så gått. Nästa gång vi hörs, då har vi SEMESTER.

Av Janne - 24 september 2009 12:56

Kan inte förstå att man kan vara så trött. Jag lägger mej vid elvatiden på kvällen, och i går straxt efter tio. Ändå var man näst intill medvetslös när klockskrället pinglade. Och Hustrun verkar vara lika dan. Kanske ett släktdrag, vad vet jag. Men snart blir det ändring på det.

I morgon är det sista arbetsdagen före höstsemestern. Sedan ska vi sova på morgonen tills vi vakna. Precis som vi inte skulle ha gjort det innan. Men ni förstår säkert vad jag menar.

I dag blir det inköp av virke igen. Ska lasta kärran så vi slipper det i morgon. Då ska jag förresten hämta en våtrumsmatta som jag beställt. Hoppas den har kommit bara.  

F.o.m.  Lördag blir det nog lite mera skrivande, nu har man varit helt tom i skallen. Alltså tommare än vanligt, om ni förstår. Har inte haft någon inspiration alls. Ska försöka att ta lite fina höstbilder också så ni får se vad fint det kan vara i skärgården på hösten.

Ha det så gott, vi hörs.

Av Janne - 22 september 2009 13:00

För ett antal månader sedan köpte min kära Hustru konsertbiljetter till Tom Jones. Har tydligen sett fram mot detta, och pratat om det hela sommaren. Han är alltså en av hennes stora idoler som ni kanske förstår. Konserten går av stapeln i kväll på Globen, och förberedelserna började i går kväll med att hon stoppade ned öronproppar i handväskan.

Men Hallå. Går man inte på konsert för att lyssna??? Undrar just om hon smyger med en ögonbindel när hon går på bio också. Nä, ibland fattar man ingenting. Men det kanske är det som är meningen. Man har ju hört talas om att tjejerna kastar upp trosor till honom, kanske Hustrun tänkte kasta upp öronpropparna? Vad vet jag.

Själv ska jag åka över till svärfar, och underhålla honom en stund i kväll. Ja, det var Hustrun som kom med förslaget. Och när jag ändå var på andra sidan stan kunde ju hon åka med mej hem när konserten var slut. Det är till att räkna ut saker och ting.

Ha det så gott.

Av Janne - 20 september 2009 20:21

Nu är jag tillbaka hemma i mitt lilla hem. Det känns lugnt och tryggt. Helgen har annars varit skön och avkopplande. Det blev lite fiske, lite trädfällning och mycket god mat och dryck. ¨

På hemvägen tittade jag in hos min jobbarkompis Tomas som har ett litet torp i Axmarbruk. Ett väldigt trivsamt ställe med många vattendrag och dammar. Vatten är ju väldigt fascinerande tycker jag, i alla former.

Här kommer lite bilder från helgen.


  

På väg ut för att dra näten lördag morgon.

 

  

Fångsten blev tre abborrar och fyra braxar, inte så illa.

 

  

 Fina fisken. Den stora firren var dryga trettio cm. Tyvär var det stiltje,

så vi hade ingen våg att väga den på.

 

  

Efter lunchen med sill och nubbe var vi mogna att fälla två tallar.

Den ena var vi tvungen att såga i två etapper så den inte skulle hamna på förrådet.

 

  

  

Det är en mycket vacker sjö, och i lördags visade den sej från sin allra vakraste

sida tror jag, med spegelblankt vatten i vikarna. Man kunde nog ha haft

kameran upp och ner, utan att någon märkt det.

 

  

  

När skymningen föll fick jag de här fina bilderna.


  

Här ser ni Tomas lilla torparstuga. Han talade om att vinden bebos av

en mängd fladdermöss. De hör ibland på kvällarna att det rasslar i väggarna 

när de vaknar till liv. En natt väcktes han av sin fru som pekade på hans kudde.

Där satt en liten fladdermusunge som hade förirrat sej in i huset.

De bar iväg kudden med ungen och när de kom ut blev det en hel svärm med

fladdermöss kring dem. Ungen hade väl skrikit på hjälp, som inte de kunde uppfatta,

och då kom de andra fladdermössen till undsättning. Ganska häftigt tycker jag.

 

  

Ett stycke från deras stuga ligger detta fina lusthus från 1700 talet,

det man kan hyra till fester och dyligt.

 

  

Här är en liten fors, och bredvid fanns ett skovelhjul som hade drivit en kvarn.

 

     

Bakom tomten fanns en liten fin bäck som slingrade sej fram.


Som ni kanske förstår så är jag ganska nöjd med min helg. I morgon är det vardag och jobb som väntar.

Men snart får vi åka till vårt eget paradis och vara där en hel vecka. Inte så illa det heller.

God natt, och sov gott.

Av Janne - 19 september 2009 10:12

Resan gick bra upp till Losjö. Ca: 2 tim. Blev serverad en liten wiskey när jag kom upp. Satt och snackade en stund. Sedan bar det iväg ut med båten för att lägga nät. Passade på att kasta lite, men fick inget.

Åt sedan en mycket god middag, som herr och fru Soos kokat ihop. Tack så mycket.

Kvällen tillbringades med att prata om gamla och nya minnen. ( Börjar nästan känna mej lite gamma).

Somnade som en klubbad oxe. Åt en god frukost nu på morgonen, sedan ut för att dra näten. Fick tre stora abborrar, var av en gigantisk, samt fyra braxar som vi släppte tillbaka. Har nu hängt upp näten och tagit en öl. Sedan blir det trädfällning. Hoppas det går bra.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 18 september 2009 12:15

Har varit lite upptagen så det har blivit dåligt med skrivandet, och i helgen blir det likadant.

Åker nämligen i väg nu på eftermiddagen för att fiska. Datorn tyckte hustrun att jag skulle lämna hemma. Jag har ju den med överallt och det skulle ju vara lite tokigt om jag tappade den i sjön när jag fiskar.  Vädret ser ju ut att bli fint, och det gör inget.

Hoppas att jag kan ta lite fina bilder ( för kameran ska med) så ni får se hur mycket fisk jag får. Om jag nu får något. Det brukar vara dåligt med det.

Ha de gott så länge, för det tänker jag ha.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards