Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under juli 2009

Av Janne - 13 juli 2009 19:37

Ja nu tänkte jag plåga er med lite bilder från helgen. Det blir naturligt vis på barnbarnen, samt några inifrån bastubygget. Tyvärr så är huset litet, så det blir bara närbilder. Men ni får hålla till godo ändå.

Ha de. Vi hörs.

Noel cyklar och bromsar.


Wilda cycklar och har styr hjälp av Ella.


Juni gör tappra försök, men vill stiga av när brorsan susar förbi.


Hustrun är med överallt. Nu med pensel i nypan.



Här som gunghjälp.


En mycket intresserad Alfonz.


Från vänster. Bastu ingång, Dusch, städskåp.


Runda fönstret monterat.


Kräver lite justering bara.

Det var allt för denna gång.

Av Janne - 13 juli 2009 13:21

Ned räkningen har börjat. Det är som tur är lite mindre på lassen så här i semestertider. I dag hade jag bara 7,5 ton, mot normala 10-11. Skönt. Och om en vecka är det bara kläderna på kroppen som man behöver släpa på. Då kanske ni undrar om jag inte behöver bära något alls på semestern. Men då kan jag tala om att man har ju lilla hustrun till hands, som kan ge ett handtag. Bra va. Nej nu narras jag lite med er, så är det ju inte. Och nu när hon läser detta får man väl kånka på allting själv.

Hade faktiskt min första fästing på många många år, på mej i går kväll. Den kliade som tusan. Fick bända bort den med en kofot, och slå ihjäl den med en spade. Kanske lite överdrivet, men den kliade i alla fall. Återkommer till kvällen med lite bilder.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 12 juli 2009 22:59

Har just kommit hem från landet, Och är supertrötta.

Återkommer i morgon med lite bilder från helgens övningar.

God natt och sov gott.

Av Janne - 12 juli 2009 09:19

Natten har varit lugn. Har sovit som en stock, eller låtit som ett helt sågverk som hustrun brukar säga. Nu är frukosten avklarad, så man orkar jobba vidare.

Fredde försöker trösta mej på bloggen, och skriver att det är ju bara en vecka kvar. Tiden går ju så fort, säjer han. Men det är ju det också, att när tiden rusar i väg betyder ju detta att 4 veckor också rusar i väg. Men nu ska jag inte måla f-n på väggen. Jag ska i stället prov måla grå färg på väggen i bastu rummet, och hustrun ska måla två soffor vita. Så målet i dag är att måla kan man säga. Ni ska ha det så gott, så kanske vi hörs av i kväll med lite bilder från dagens övningar.

Av Janne - 11 juli 2009 22:15

Har faktiskt börjat nedräkningen nu. Vilken tur att jag bytte till mej en sen semester, annars hade jag bara haft en vecka kvar. Nu kan jag snart se fram mot fyra friska. Underbart.

Dagen har varit behaglig. Hustrun och jag knoppade i annexet i natt. Gick inte upp fören vid åtta.  Började dagen med att klippa gräs, och länsa båten. Den var nästan halv med vatten. Tog ca. fyra minuter tack vare den dränkbara pumpen. En mycket bra uppfinning.

 Har tillbringat större delen av dagen i bastun. Har nu isolerat innertaket i själva bastu delen och hallen. Samt satt upp spräckpanel. Har också börjat regla upp för bastuväggarna.

I morgon ska jag regla färdigt och sedan börja gipsa.

Sivan ligger kvar. Har nog inte fattat att det är kört med ägget som är kvar. Vet inte riktigt hur man ska framföra det till henne.

Lite bilder från dagen också.

God natt och sov gott.


Noel klipper gräs

Noel klipper gräs!


Vattenfylld båt


Dränkbar pump

En mycket bra länspump

 Här serveras hamburgare.

 Taket

Isolering och spräckpanel.


Väggen mot rummet

Väggen mot rummet.


Bastuväggen

Blivande väggen till bastun.






Av Janne - 10 juli 2009 23:18

Har nu kommit ut till arbetslägret. Eddie ringde mej på vägen och förvarnade att både Sivan och Sören var borta. Han hade klättrat upp för att titta och fann boet tomt. Bakom en av takpannorna hade han hittat ett ägg. Han lade upp det i boet och klättrade ner. När han sedan återvände upp till husen kom Sivan tillbaka till boet och lade sej på ägget. När jag kom ut gick jag ner och tittade. Hon låg fortfarande kvar, men tog en liten runda medan jag gick in i bastun. Fort som tusan klättrade jag upp och tittade. Ett ägg fortfarande.

Förmodligen har några kråkor eller någon rovfågel varit där och fått en ägg frukost. Nu får vi se om det återstående ägget blir kläck. Det kändes nämligen kallt, sa Eddie.

Sorgligt men sant.

God natt och sov gott.

 
Av Janne - 10 juli 2009 13:06

Nu börjar solen komma fram mer och mer. Det är perfekt för jag ska lasta gips, isolering och lite virka efter jobbet, som ska med ut till landet. Ska även försöka att få plats med högtrycken och Jockes laminatgolv. Det blir fullt lass som vanligt. Hoppas att inte ön kantrar, så mycket som man släpar ut.

Har flängt runt till flera mattaffärer och letat efter mattan som vi tänkte ha nere i bastu också. Ingen verkar ha den i sortimentet. Nu har jag fått fram att det är Forbo flooring som tillverkar den. Har sökt på försäljare men inte hittat någon i närheten.

Hustrun har ju alltid klagat på att jag inte hittar när jag letar efter något, och det stämmer nog. Jag kan ju inte ens hitta när jag söker på nätet. Får nog be någon av grabbarna att hjälpa mej.

Nu är det dags att avrunda, skall tillbaka och tömma tomgodset. Sedan är det kväller.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 9 juli 2009 22:05

Hustrun pratar just i telefon med Maria. SIVAN har ändrat beteende. Springer omkring på taket och kastar ner äggskal på katterna. Sören står på taknocken och röker cigarr och ser jädrigt stolt ut, och en massa änder ligger och hurrar i vassen. Innebär kanske att hon nedkommit med,…. ja vad fan säger man. Hon har fått pippi helt enkelt. Gäller nog att ha en blomsterkvast med sej i morgon när man anländer till arbetslägret. Detta var ju verkligen skojigt, Kanske man ska dikta en liten sångtext till dem.

 

Sivan har fått ungar och ligger på ett tak

När ungarna blir stora det rasar med ett brak

Och se så många barnbarn som springer lekande på ängen

Ella och Noel och Wilda och några till.

God natt och sov gott.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards