Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under juli 2009

Av Janne - 17 juli 2009 23:55

Har nu kommit ut till lägret. Vi möttes av en mängd blommor som slagit ut. Riktigt vacker faktiskt. Och när vi kom in fick vi en stor kram av Wilda, som just skulle lägga sej. Själv har jag tömt bil och släp, och hustrun har plockat in alla kläder som vi har packat med i onödan.

Sedan satte jag mej på kommandobryggan med ett litet glas Wiskey och tittade ut över Fogdöströmmen. En mycket vacker syn. Havet låg spegelblankt och skogen på andra sidan speglade sej i vattnet. Var tvungen att ta några bilder för att visa er.

Nu är det nog dags för lopplådan.

God natt, och sov gott.

Vattnet ligger som en spegel.


Blomsterprakt.


Rosor i full blom.

Av Janne - 17 juli 2009 12:59

I dag är det den stora dagen då semestern nästan börjar. Känns väldigt skönt. Man ännu skönare blir det på söndag, då man slipper att åka hem för att jobba. Nu verkar det ju inte som om vädret skulle bli det bästa i nästa vecka, men det skiter jag i. Jag är ledig, och det är huvudsaken. I går kväll packade hustru medan jag fixade i tvättstugan. En mycket bra lösning tycker jag. Visserligen hade hon laddat maskinerna, men då tog jag en runda med Affe.

Det ska bli riktigt kul att komma ut och titta på lillstugan som Eddie har panelat om, och som Maria sedan har målat. Ser nog ut som ett helt annat hus nu skulle jag tro.

Ska iväg efter jobbet och försöka få tag på några billiga tapetrullar som vi ska sätta upp i hallen på bastun. Det blir nog lättare att måla på dem, inbillar jag mej.

Nu gäller det bara att få platts med alla prylar. Tv rummet är fyllt med prylar som ska med. Jag kan ju visserligen ta lite på onsdag också, om det inte får platts.

Ja nu går jag som sagt på semester, så bloggandet kommer att ligga nere en tid.

I alla fall till kvällen.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 16 juli 2009 20:53

I tisdags var jag till K-rauta och tittade på en dörr till bastun. Jag pratade med en säljare som verkade veta var han pratade om. De hade dörrar hemma, och erbjöd sej att lyfta ner en pall så jag fick titta på den. Men jag sa att det var onödigt, jag kommer på torsdag och köper den sa jag. Han önskade mej välkommen åter , och jag åkte hem. I dag stressade jag hem efter jobbet och hämtade släpet. Körde i ilfart till K-rauta för att köpa dörren, sedan hade jag bestämt träff med Danne på Byggmax för att lasta skivor. Kom alltså för att köpa dörren, nya säljare på arenan. Hämtade en broschyr och visade en säljare. Detta är en beställningsvara, svarade han. Nej sa jag, detta är en lagervara. Var nämligen här i tisdags och kollade, och det finns dörrar upplyfta i stellagen. Då ropade han på en kollega och sedan började de klättra upp och ned, för att kolla dörrar. De for som ekorrar där uppe, men sedan sa den ene att de skulle kolla saldot i datorn. Det visar noll sa han, alltså en beställningsvara. Kunde vara hemma på onsdag. Blev lite småhärsken, men var så illa tvungen att beställa en dörr. Tänkte för mej själv när jag åkte därifrån, att jag börjar bli allergisk mot säljare.

Lite senare var hustrun och jag till Stinsen för att handla. Vad stöter vi på, om inte en ung säljare med tandställning. Det var en ettrig jävel som tydligen hade slagit vad med sin kollega att lura på mej ett el-abonnemang. Han sålde miljövänlig el, påstod han. Är väl bara för att ge folk dåligt samvete, antar jag. Jag sa att om han kunde garantera att jag fick just den el jag betalade för, så kunde jag tänka mej att byta. Men det enda han kunde garantera var att pengarna gick till uppbyggnad av miljövänlig el, sa han. Och sedan var det tydligen skit samma vad elen kom ifrån. El som el. Om jag köper äpplen, så vill jag väl för tusan inte ha päron. Frukt som frukt.

Nu är jag hyperallergisk mot unga säljare.

God natt och sov gott.

  
Av Janne - 16 juli 2009 12:49

Nu börjar det dra ihop sej på allvar. Känner nästan lite stress över allt man ska fixa innan man drar iväg. I dag ska jag till K-rauta och köpa en dörr, sedan blir det Byggmax och 4 skivor gips samt lite skivor som Danne behöver. Åter till Clas Olle för att inhandla dörrhandtag och lås cylindrar. Glömde nämligen det i går. Sedan blir det packning av kläder för semestern. Och då är ju frågan om man ska ta med för mycket som man brukar, eller om det räcker med en minimal garderob. Detta är ju som mycket annat en väderfråga. Kanske lika bra att hustrun får bestämma den biten.

Och nu kan jag tala om att det har hänt igen. Såg nämligen illgärnings mannen, eller kvinnan i full aktion. Det gäller alltså gumman här uppe. När jag kom hem på lunch stod hon nämligen och vattnade sina blommor, och våran terrass. Först kände hon lite försiktigt med handen för att pejla in växten sedan vräkte hon på med kannan. Det strilade så fint på utsidan av hennes blomlåda och vidare ner på vårat nyoljade  trallgolv. Blir nog att vi får skriva en lapp i allafall, och hoppas på att det är någon som översätter åt henne. Nu är det dags att ta en fika, och sedan tillbaka till jobbet.

Ha de, vi hörs.

 
Av Janne - 15 juli 2009 22:49

I dag efter jobbet var jag till Clas Olle och köpte de resterande el-uttagen samt en dosborr. När jag stod vid kassan var det en äldre man som skulle betala sina varor. Han pratade i ett kör, och stod och snorade. Jag tror att jag är allergisk, sa han. Men kärringen där hemma tror att jag fått svininfluensan, men en sån svintur kan jag väl inte ha fått. Lite smårolig var han allt. Kommer att tänka på reportern som gick på stan och frågade en gubbe om han var rädd för fågelinfluensan.

Fan heller sa gubben, inte om man varit gift med en skata i 30 år.

God natt och sov gott.

Av Janne - 15 juli 2009 13:18

Det är tydligen inte bara jag som längtar efter semester. I morse när jag kom till jobbet mötte jag en nattlastare. Två nätter kvar, ropade han och såg riktigt belåten ut. När jag kom till en butik träffade jag en kille som står i charken. Tre dagar kvar sedan åker man till ”Mallis”, ropade han. Men det är väl det som är tjusningen, att man har semestern framför sej. Undrar just hur många det är som bara slappar på sina semestrar, eller om det finns flera individer som hustrun och jag, som inte kan sitta stilla. Ja, jag vet faktiskt två stycken individer på Väddö, som också flänger runt och spikar och påtar. Men det är väl därför man har ett landställe som aldrig blir färdigt, kan jag tänka. Man hittar på nya projekt hela tiden. Det slutar väl med att man trillar av pinn hängande över en rullator, med en hammare i nypan.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 14 juli 2009 20:25

Sitter nu på terrassen och skriver. Solen skiner alldeles förträffligt på vår lilla oas. I dag var det jag som stod för middagen. Och det blev en riktig gourmé middag, bestående av flamberad Solnakorv och makaroner. (Tog nämligen eld i den förbannade stekpannan.) En mycket delikat måltid i mitt tycke. Hustrun blev väl sådär imponerad, av bränd korv och överkokta makaroner. Nu sitter hon i alla fall i ett fotbad med en ljummen pilsner i handen och mår riktigt gott.

För övrigt så sitter vi och planerar vad som ska inhandlas innan fredag. Det är en hel del pryttlar, så bilen kommer väl att vara nertryck som en skitnödig hund som vanligt. Skulle inte förvåna mej om man får åka två svängar. Nu kommer hustrun och vill klippa till mej, vad hon nu menar med det. Hoppas det gäller kalufsen.

God natt och sov gott.

Av Janne - 14 juli 2009 13:06

Var hemma tidigt på lunch i dag. Passade på att olja in terrassgolvet innan regnet kommer. Det har små stängt lite nu på förmiddagen, men det är allt. Kommer väl mera till kvällen förmodar jag. Ska åka till tippen efter jobbet, och kasta gamla däck. Sedan bär det av till Stinsen för att handla hjul på Jula, samt till K rauta för att kolla efter en dörr till bastun. Fick också order om att hämta en kjol till hustrun i någon affär. Vilken kommer jag inte ihåg, så det blir väl till att springa runt och fråga i några butiker. Tror inte att det var Jula i alla fall.

Så den här dagen lär försvinna också.

Ha de så gott, vi hörs.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards