Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under april 2009

Av Janne - 6 april 2009 13:17

Nu har vi åter kommit tillbaka till lugnet. Ett landställe är till för vila och rekreation, är det menat. Men inte hos oss. Vi har farit runt som skållade troll och fixat med både det ena och det andra. Mesta tiden gick nog åt till att montera den nya tv,n. Skulle sätta upp den på ett  väggenstativ. Det visade sig att fästet inte passade på tv,n så jag fick bygga om det. Vi hade tänkt att vi skulle åka hem i god tid i går, men pyttsan. Vi kom hem kl. 20,30. Det var bara att smälla i sig några mackor och vräka sig i säng. Om vi får någon hjärtattack någon gång, så blir det när vi är på väg hem från landet. Bara så ni vet det. Ha de.

Av Janne - 5 april 2009 09:43

Har nu ätit frukost, och sitter och tittar ut över vattnet. Det är en lite gråmulen morgon och vattnet ligger som en spegel här i sundet.  Det är några Viggpar som dyker utanför bryggan samt ett svanpar som lugnt simmar omkring. Söder och öster ut ser himlen betydligt ljusare ut. Hoppas det kommer hit.  I dag skall vi fortsätta med den förbenade mossan, så vi kan få på gödning på gräsmattan innan vi åker hem. Blir i dag avlösta av Danne och Sofia, med barn som skall vara här hela veckan. Hoppas de får lika fint väder som vi hade i går. Vi hörs.

Av Janne - 4 april 2009 19:53

Ja, nu börjar dagen gå mot sitt slut, och vi är trötta efter allt slit. Hustrun har gjort ett riktigt dagsverke som har rensat i rabatterna på framsidan, och krattat alla gräsmattorna där. Det har blivit ruskigt mycket mossa under vintern. Beror på att det har varit mycket plusgrader. Gräset växer ner till ca: 7 grader och mossan växer ner till 0 grader. Det är det som är problemet med milda vintrar. Men det har inte bara varit elände här ute. Vi har tagit sköna pauser ibland. Åt tex. en god lunch ute på kommandobryggan, bestående av inlagd strömmingsflundra, knäckebröd och öl. Smaskens. Så har vi  suttit en stund på bryggan  i eftermiddagssolen och läskat oss lite med godis i glasen. På baksidan  är det så mycket mossa att jag fick sätta på en mossrivare  på gräsklipparen. Den var nästan för effektiv. Jag körde ca: 1/5  av gräsmattan och det blev nästan fyra kärror. Nu blir det snart middag. Panerad schnitzel med klyftpotatis och morötter. Slänger in lite bilder så ni kan titta på. Ha de.

Av Janne - 4 april 2009 10:31

I morse  gick jag upp redan kl. 08,00 och gjorde frukost. Ovanligt pigg, för jag kom i säng en timma senare än jag brukar. Hustrun och Affe låg kvar och mojnade lite. När vi ätit frukost gick Affe och jag en runda. Passade på att ta verktyg med mej, och satte på vattnet hos syrran. Det var nästan en pärs. Det var en pratsjuk polack som bodde där. Så det blev en blandning  av engelska, svenska, polska, och något annat som jag inte vet vad det var. Men ändå förstod vi varandra så väl. När jag kom tillbaka talade hustrun om att klockorna inte var omställda till sommartid. Det var alltså förklaringen till min tidiga morgon. Här är det ett strålande fint väder. Så idag blir det lunch utomhus. Återkommer senare. Ha de.

Av Janne - 3 april 2009 22:15

Framme på landet. Med Guds försyn och lite till kom vi ut till landet. Vid Torsåker  mötte vi en cyklist, samt en BMW som skulle köra om densamma. Det höll på att sluta med en frontalkrock. Jag flaschade på helljuset och han girade in på rätt sida. Det var f-n så nära att det smällde. Väl framme packade vi ur bilen och började boa in oss. Jag gick en runda runt tomten med Affe som vi alltid brukar göra. Rutiner, rutiner.  Träffade grannen Klasse, snackade lite, gick sedan in och åt lite middag med hustrun, samtidigt som vi tittade på ” Så skall det låta”. I morgon skall jag sätta på vattnet i syrrans hus, så hennes hyresgäster får vatten. Ska nog sätta på vattnet till lillstugan, så Maria och Eddie får vatten till påsk. Måste beskära äppelträden också, det är hög tid för det nu. Sedan måste gräsmattorna få lite gödning, så mossan försvinner. Undrar om jag hinner börja isolera bastun. Det är väldigt mycket att göra på ett arbetsläger ska ni veta. Är det inte någon som vill ha lite lägerverksamhet i sommar måntro. Det är bara att säga till, så fixar vi det. Nu skall vi ta det lite lugnt i kväll så skall vi börja med en rivstart i morgon. God natt.

Av Janne - 3 april 2009 13:03

Nu är det mesta framplockat av det som skall med till landet. Släpet är lastat och står och väntar på oss. Skall åka en sväng till ”Percys” efter jobbet och köpa lite gott till middagen på lördag, sedan ska jag försöka hinna ut till Sigtuna för att inhandla en ljuskrona som jag såg i dag. Den skall hänga i verandan, om den får platts. Hoppas nu att det fina vädret håller i sig över helgen. Det är ju alltid mysigare på landet med solsken. Ser fram emot att gå ner till bryggan i kväll och lyssna på alla sjöfåglar som håller konsert ute i havet. Det är en höjdare. Nu låter det som man börjar bli riktigt gammal. Men ha de så länge. 

Av Janne - 2 april 2009 13:04

I dag börjar förberedelserna för den stora resan. Vi ska till landet i morgon nämligen. Det är en hel del som skall packas ihop innan vi åker. Man kan nästan tro att man ska vara borta i fjorton dagar när man ser all packning. Bilen brukar vara nertryckt som en skitnödig hund, om man så säger. Men vi är glada ändå. Skall börja isolera bastun i helgen, tänkte jag. Och hustrun ska väl fixa i blomlanden. Synd bara att en helg går så fort. Men snart är det påsk, och då är det många röda dagar. Själv ska jag jobba både på långfredan och annandan. Men resten av klanen kommer att hålla ställningarna där ute. Vi hörs.

Av Janne - 1 april 2009 12:56

Har suttit och läst lite på andra bloggar och upptäck att många skriver dikter.

Därför tänkte nu jag också bidraga med en liten dikt.

 

Detta är dikt nr: 37 ur min diktsamling.

 

Och solen den skiner på buskar och snår

så även i år, blir det ännu en vår.

Jag sitter och tänker på vintern som flytt

och upptäcker plötsligt att hunden har spytt.

Har nog fått i sig, nått som inte är bra

han måste i alla fall ut fallera.

Slutar nu skriva i denna stund

för inget går före vår lilla hund.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards